Loop je het Pronkjewailpad dan ga je Groningen ontdekken; de mensen, hun verhalen en gebruiken. Centraal staat de noordelijke gastvrijheid. Onderweg verzamel je stempels en iedere deelnemende locatie trakteert op een klein 'Pronkjewail'.

Ook het MOW zet haar deuren graag open voor wandelaars. Je komt ons tegen op de Zuidroute, precies op de grens van het Oldambt en Westerwolde. Natuurlijk krijg je je stempel en een aardigheidje. Bekijk ook meteen even de lopende tentoonstellingen, die altijd een link hebben met de regio waarin je wandelt.

Inschrijving voor het Pronkjewailpad van dit jaar start op de eerste lentedag: 21 maart 2019. De route is geopend van 4 april t/m 31 oktober 2019, elke donderdag tot en met zondag, van 10:00-17:00 uur. Download de speciale Pronkjewailapp om te zien hoe je ook buiten de openingstijden van het museum aan je stempel kunt komen.

Als je stempelkaart vol is, wacht half november de Camino Groningen, de laatste etappe van de Maartenskerk in Middelbert naar de Martinikerk in Groningen. Hier wordt het Pronkjewail-jaar traditioneel afgesloten met een mooie huldiging, een pelgrimsmaal, een oorkonde en de Pronkjewail-medaille.

Wandelaars van het Pronkjewailpad: Buiten reguliere openingstijden kun je een stempel halen in de zuil voor de ingang van het museum. Mocht de stempel missen, maak dan een selfie voor de pui van het MOW, bij de sticker naast de naam van het museum. Deze geldt als digitale stempel.

Naar de site van het Pronkjewailpad. 

Welkom!