programma

Het geheel vernieuwde MOW|Museum de Oude Wolden is een eigenzinnig museum in een prachtige omgeving, met steeds weer een nieuwe wisselexpositie, permanent werken van fijnschilder en magisch realist Lodewijk Bruckman en elke maand een andere regionale kunstenaar (24K). Door de grote nadruk op een centrale wisselexpositie is MOW steeds weer een heel nieuw museum. Voor onderwerpen bewandelt MOW drie hoofdwegen: kunst, streek en geschiedenis.

NU in MOW

7 september tot en met 11 januari 2015

Voor de draad ermee! | Quilts en textiel anno nu

IMG_7820, web

In het najaar van 2014 vindt in MOW een grote quilt- en textiel expositie plaats, Voor de draad ermee! quilts en textiel anno nu. Het museum staat dan helemaal in het teken van bijzondere stoffen en technieken. Zes Duikvluchtgroepen uit heel Nederland presenteren hun recente vrije textielwerk en themaquilts.

Quilten in Duikvlucht staat voor een creatieve ontdekkingstocht bij je zelf. Onder leiding van Dineke Ugen maken deze groepen inspirerende quilts en textiele kunstwerken. Het liefst spreekt De Duikvlucht over textielwerk met een knipoog naar het experiment, waar anderen misschien de term artquilten gebruiken. Vernieuwing op basis van traditie is zo een duikvlucht te noemen. Dit bleek eerder al uit de expositie Kunst door het oog van de naald, die in de zomer van 2011 in het museum plaats vond. Moderne én historische quilts kwamen in deze expositie samen. In het verbouwde MOW is nu nog meer ruimte voor deze bijzondere kunstvorm.

In de tentoonstelling kan je zeer uiteenlopend textielwerk verwachten zoals duoquilts, transparant werk, driedimensionale textielwerken, themaquilts, landschapsquilts en een gebruik van spetterende kleuren. De quiltsters van de verschillende Duikvluchtgroepen zullen tijdens de expositie elke zaterdag en zondag demonstraties geven.

Klik hier voor meer informatie.

Elke maand en andere kunstenaar uit de regio: 24K

24K Henri Olivier |expo 7 september tm 5 oktober |meet & greet: zondag 5 oktover van 16-18 uur

Henri Olivier volgde in Deventer de lerarenopleiding schilderen en vervolgens de kunstacademie te Enschede. Hij schildert overwegend landschappen, niet alleen in zijn directe omgeving met de weidse polders van Oost-Groningen als onderwerp, maar ook in het buitenland. In 24K toont hij landschappen in Frankrijk en Oost-Groningen. Hiernaast maakt Olivier stillevens en portretten en schildert hij naar model.

 

Komende 24K’s 2014

Oktober Fokko Kuiper 8 oktober 2 november
November Gerard Leerkes 5 november 7 december
December/januari Vivien Nieuwenweg 10 december 11 januari 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>