programma

Nieuws ontvangen? teken hier in


Compilatie BruckmanVaste presentatie: fijnschilder en magisch realist Lodewijk Bruckman 


NU IN MOW

Streekgenoten, fototentoonstelling

17 mei tot en met 23 augustus

11230100_1130938196923697_5569251444258978925_n

Fototentoonstelling over de (eigen) streek met werken van Ab Postma, Siese VeenstraLuuk van den Berg, Tijmen van Dijk en Sabrina Schmidt (alle drie studenten Academie Minerva), publieksinzendingen en meer. Meer info.

Hummelink, Schmidt, Veenstra en Postma

Foto’s v.l.n.r. Marco Hummelink, Sabrina Schmidt, Siese Veenstra en Ab Postma. 


24K Veurnoam/voornaam

17 mei tot en met 26 juli

In de reeks 24K exposeert elke maand een andere interessante kunstenaar uit de eigen regio in de ontvangst van MOW. Van 17 mei tot en met 26 juli biedt het museum ruimte aan een bijzondere editie: de eindpresentatie van het kunstproject veurnoam/voornaam, met werk geïnspireerd op oude Groninger voornamen. Onder het motto te mooi om te vergeten tonen Ria van Krieken, Marian Smit en Mirja Wark bijzondere objecten rond de Geeljes, Liefina’s en Engelkes van weleer. Zij troffen 800 namen aan op het kerkhof van Finsterwolde, in Adorp kwamen daar 107, in Nieuw Scheemda 146 en in Bellingwolde nog 88 namen bij. Het project kreeg per locatie de vorm van een tentoonstelling in de kerken van Finsterwolde, Adorp en Nieuw Scheemda. Een selectie van deze werken, én nieuw werk over Bellingwolder voornamen, komen nu samen in één tentoonstelling.

Compilatie met name

Marian Smit maakt papier objecten en installaties. Zij sneed honderden namen uit en verwerkte deze in een hangende installatie. Mirja Wark heeft de namen letterlijk verweven, onder meer in een lange wimpel. Bij Ria van Krieken komen de namen terug in schalen, boeken, schilderijen en objecten, met verwijzingen naar begrippen als missen en gedenken.

Bij de tentoonstelling hoort een boek, dat met elke presentatie meegroeide. Geïnteresseerden kunnen zich in het museum intekenen voor een exemplaar van de speciale editie. De oplage is beperkt.

Op de laatste dag van de tentoonstelling, 26 juli is de feestelijke afsluiting met onder meer een lezing van Reint Wobbes.


Verwacht

6 september 2015 tot en met 6 maart 2016 Onder Vuur

Bernhard von Galen (later bekend geworden als Bommen Berend) en de Eerste Münsterse Oorlog in Oost-Groningen: in MOW, Vesting Museum Oudeschans en De Oude Stelmakerij kom je in drie samenhangende exposities meer te weten over de bijna vergeten inval die 350 jaar geleden het Oosten van Noord-Nederland in zijn greep hield.

24K 2015

elke maand een andere interessante kunstenaar uit de eigen regio in de ontvangst van MOW

Augustus Dik Voorthuis 29 juli 23 augustus
September Stefan de Keijser 6 september 4 oktober
Oktober Maike van der Kooij 7 oktober 1 november
November Heleen Wilkens 4 november 29 november
December Diedy Busselmann 2 december 3 januari
Januari 2016 Monique Blaak 6 januari 7 februari
Februari 2016 Hans Dingjan 10 februari 6 maart

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>