programma

Het geheel vernieuwde MOW|Museum de Oude Wolden is een eigenzinnig museum in een prachtige omgeving, met steeds weer een nieuwe wisselexpositie, permanent werken van fijnschilder en magisch realist Lodewijk Bruckman en elke maand een andere regionale kunstenaar (24K). Door de grote nadruk op een centrale wisselexpositie is MOW steeds weer een heel nieuw museum. Voor onderwerpen bewandelt MOW drie hoofdwegen: kunst, streek en geschiedenis.

Blijf op de hoogte en teken je hier in op onze nieuwsbrief. Kijk hier voor het nieuwsarchief.

NU IN MOW

Sluiting

Vanwege de expositiewisseling is MOW gesloten tot en met 31 januari. Zondagmiddag 1 februari ben je weer van harte welkom, bij de opening van Want reizen is ook verdwalen, vanaf 14.30 uur. Graag tot ziens.

Vanaf 1 februari: Want reizen is ook verdwalen …

Klik hier voor meer informatie.

 

Campagnebeeld Want reizen ...

 

Compilatie Yvonne Struys 2


Elke maand een andere interessante kunstenaar uit de eigen regio: 24K

24K Willem van de Sanden

In de reeks 24K, met elke maand een andere interessante kunstenaar uit de eigen regio, 1 februari tot en met 1 maart, meet & greet zondagmiddag 21 februari, 16 uur, toegang vrij 

Sinds 2011 woont Willem van de Sanden, geboren te Utrecht in 1942, in Westerwolde. In zijn atelier richt hij zich op schilderijen, (kleur-) etsen, tekeningen, digitale grafiek en ruimtelijk werk. Zijn werk is helder en kleurrijk, vaak licht absurdistisch dan wel surrealistisch. Er ligt altijd wel een gevoel en een zekere mate van humor in verborgen, soms met een vleugje magie. Zijn atelier is op afspraak te bezoeken.

Van de Sanden tekent al van jongs af aan op alles wat beschikbaar is – thuis op het behang, op school in de kantlijn, op repetitieblaadjes en later tijdens vergaderingen. Hij was ruim 30 jaar psycholoog en tekende eerst naast zijn studie en later naast zijn werk, zowel cartoons en illustraties voor diverse tijdschriften en kranten als film- en theateraffiches en programmaboekjes voor culturele instellingen. Samen met Arne Zuidhoek, bekend van zijn tekeningen en boeken over scheepvaart, richtte hij Studio Wapper op en maakte hij stripverhalen, waaronder De Viegenazels en Bertus Knijp en Pieter. Verder was hij medeoprichter van het stripschap.

Cursussen tekenen en etsen volgde Van de Sanden op de Vrije Academie in Den Haag en Artibus in Utrecht. Verdere opleiding volgde bij Kunstliefde te Utrecht, Atelier Stok, Nico Rypkema, Saskia van Onck op atelier De Meeuw en de Grafische Ateliers in Utrecht.

Compilatie Willem van de Sanden 2


VERWACHT

24K 2015

elke maand een andere interessante kunstenaar uit de eigen regio

Maand Kunstenaar Startdatum Einddatum
Maart Loes Plant 4 maart 5 april
April/mei Rudolf Holleman 8  april 3 mei
Juni/juli Stichting Met Name 17 mei 26 juli
Augustus Dik Voorthuis 29 juli 23 augustus
September Stefan de Keijser 6 september 4 oktober
Oktober Maike van der Kooij 7 oktober 1 november
November Heleen Wilkens 4 november 29 november
December Diedy Busselmann 2 december 3 januari
Januari 2016 Monique Blaak 6 januari 7 februari
Februari 2016 Hans Dingjan 10 februari 6 maart

Mei 2015: Streekgenoten, fototentoonstelling voor en door de mensen van Westerwolde

September 2015: Onder Vuur, expositie over de Eerste Munsterse Oorlog en vorst-bisschop Bernard van Galen, dan 350 jaar geleden.  Samenhangende expositie in MOW, Museum de Baracquen en Vestingmuseum Oudeschans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>