programma

Het geheel vernieuwde MOW|Museum de Oude Wolden is een eigenzinnig museum in een prachtige omgeving, met steeds weer een nieuwe wisselexpositie, permanent werken van fijnschilder en magisch realist Lodewijk Bruckman en elke maand een andere regionale kunstenaar (24K). Door de grote nadruk op een centrale wisselexpositie is MOW steeds weer een heel nieuw museum. Voor onderwerpen bewandelt MOW drie hoofdwegen: kunst, streek en geschiedenis.

NU in MOW

Voor de draad ermee! | Quilts en textiel anno nu  | elk weekend demonstraties

tot en met 11 januari 2015

1409 Indruk expo Voor de draad ermeeHet museum staat dit najaar helemaal in het teken van bijzondere stoffen en technieken. Zes Duikvluchtgroepen uit heel Nederland presenteren hun recente vrije textielwerk en themaquilts. Quilten in Duikvlucht staat voor een creatieve ontdekkingstocht bij je zelf. Onder leiding van Dineke Ugen maken deze groepen inspirerende quilts en textiele kunstwerken. Het liefst spreekt De Duikvlucht over textielwerk met een knipoog naar het experiment, waar anderen misschien de term artquilten gebruiken. Vernieuwing op basis van traditie is zo een duikvlucht te noemen.

In de tentoonstelling kan je zeer uiteenlopend textielwerk verwachten zoals duoquilts, transparant werk, driedimensionale textielwerken, themaquilts, landschapsquilts en een gebruik van spetterende kleuren. De quiltsters van de verschillende Duikvluchtgroepen zullen tijdens de expositie elke zaterdag en zondag demonstraties geven.

Klik hier voor meer informatie.


Elke maand een andere interessante kunstenaar uit de eigen regio: 24K

24K december | Vivien Nieuwenweg
10 december tot en met 11 januari 2015
Meet & greet 11 januari, 16 uur, toegang vrij

Vivièn Nieuwenweg, geboren in 1981 te Stadskanaal, tekent en schildert al van jongs af aan. In Amsterdam volgde zij de opleiding Docent Beeldende Kunst op de Academie voor Beeldende Vorming en in 2013 studeerde ze af aan Academie Minerva in Groningen. Haar werk bestaat uit gemengde technieken, alles van stukjes foto, borduursteken tot schilderen en tekenen, op het platte vlak. Het werk van Nieuwenweg kent een surrealistisch karakter. Zij laat zich hierbij inspireren door dromen, het intuïtieve en het onderbewuste. Zij ziet haar werken als luchtspiegelingen, als doorkijkjes naar andere werelden vol bijzondere verhalen. Hierbij is ook plaats voor glimmertjes, kralen, borduursels en oude sieraden. Met haar werken wil zij ook het oog strelen.


 

Lezingenreeks Historische Avonden

Lezingenreeks waarin markante sprekers vertellen over de geschiedenis van de streek, met veel ruimte voor inbreng van het publiek.
Toegang inclusief entree museum en een kopje koffie of thee: €4,50

Donderdag 18 december , 20 uur
Geert Volders : Ontwikkeling van de herenboerencultuur in Groningen in de 19e eeuw.
Over de cultuur van de herenboeren in Groningen in samenhang met de ontwikkeling van landschap, politiek en maatschappij. Geert Volders studeerde onlangs af in de landschapsgeschiedenis aan de RUG met als onderwerp “Mens en landschap tijdens de lange weg naar een gekanaliseerd Westerwolde, 1880-1920.”

Verwacht

Vanaf 1 februari Kimono’s, kazuifels en kragen, bijzondere gewaden van Yvonne Struys

24K 2015, elke maand een andere interessante kunstenaar … binnenkort een overzicht!

September 2015: Onder Vuur, expositie over de Eerste Munsterse Oorlog en vorst-bisschop Bernard van Galen, dan 350 jaar geleden.  Samenhangende expositie in MOW, Museum de Baracquen en Vestingmuseum Oudeschans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>