programma

Het geheel vernieuwde MOW|Museum de Oude Wolden is een eigenzinnig museum in een prachtige omgeving, met steeds weer een nieuwe wisselexpositie, permanent werken van fijnschilder en magisch realist Lodewijk Bruckman en elke maand een andere regionale kunstenaar (24K). Door de grote nadruk op een centrale wisselexpositie is MOW steeds weer een heel nieuw museum. Voor onderwerpen bewandelt MOW drie hoofdwegen: kunst, streek en geschiedenis.

NU in MOW

Voor de draad ermee! | Quilts en textiel anno nu  | elk weekend demonstraties

tot en met 11 januari 2015

1409 Indruk expo Voor de draad ermeeHet museum staat dit najaar helemaal in het teken van bijzondere stoffen en technieken. Zes Duikvluchtgroepen uit heel Nederland presenteren hun recente vrije textielwerk en themaquilts. Quilten in Duikvlucht staat voor een creatieve ontdekkingstocht bij je zelf. Onder leiding van Dineke Ugen maken deze groepen inspirerende quilts en textiele kunstwerken. Het liefst spreekt De Duikvlucht over textielwerk met een knipoog naar het experiment, waar anderen misschien de term artquilten gebruiken. Vernieuwing op basis van traditie is zo een duikvlucht te noemen.

In de tentoonstelling kan je zeer uiteenlopend textielwerk verwachten zoals duoquilts, transparant werk, driedimensionale textielwerken, themaquilts, landschapsquilts en een gebruik van spetterende kleuren. De quiltsters van de verschillende Duikvluchtgroepen zullen tijdens de expositie elke zaterdag en zondag demonstraties geven.

Klik hier voor meer informatie.


Elke maand een andere interessante kunstenaar uit de eigen regio: 24K

24K november | Gerard Leerkes
5 november tot en met 7 december
Meet & greet 9 november, 16 uur, toegang vrij

Gerard Leerkes is autodidact en sinds 2005 actief als beeldend kunstenaar. Hij ziet kunst als een persoonlijke ontwikkeling in een voortdurend leerproces: de weg is het doel. Hij zoekt hierbij naar een spannende verhouding tussen vorm en verbeelding. Zijn werken zijn zelden vlak en kennen hoogte en diepteverschillen, van hun functie geabstraheerde elementen en heldere vormen, soms tegen het grafische aan. Hierbij zet Leerkes hout, plaatmateriaal en acrylverf in. Leerkes geeft buiten zijn atelier cursussen aan de gemeentelijke kunstschool Zinnober in Papenburg.

Komende 24K’s 2014

24K december | Vivien Nieuwenweg
10 december tot en met 11 januari 2015
Meet & greet 11 januari, 16 uur, toegang vrij


 

Lezingenreeks Historische Avonden

Lezingenreeks waarin markante sprekers vertellen over de geschiedenis van de streek, met veel ruimte voor inbreng van het publiek.
Toegang inclusief entree museum en een kopje koffie of thee: €4,50

Donderdag 18 december , 20 uur
Geert Volders : Ontwikkeling van de herenboerencultuur in Groningen in de 19e eeuw.
Over de cultuur van de herenboeren in Groningen in samenhang met de ontwikkeling van landschap, politiek en maatschappij. Geert Volders studeerde onlangs af in de landschapsgeschiedenis aan de RUG met als onderwerp “Mens en landschap tijdens de lange weg naar een gekanaliseerd Westerwolde, 1880-1920.”


 Theater Zie Dali!

helaas gaat de voorstelling op vrijdag de 14e niet door vanwege een te gering aantal aanmeldingen

1411 Zie Dali persfoto (klein)

Theatervoorstelling rondom Salvador Dali. De grote Catalaanse surrealist heeft zich net voor zijn dood laten invriezen om zijn geniale talent niet verloren te laten gaan. Hij ontwaakt in een klein achterafzaaltje van het museum onder toeziend oog van een suppoost. Al die jaren maalden zijn schilderhersens in de vrieskist. Nu heeft hij inspiratie, enorme inspiratie. Hij neemt het publiek mee in zijn verrassende en absurde wereld. De voorstelling is een productie van stichting Metafora en reist langs verrassende plekken in heel Groningen, waaronder MOW. Gebaseerd op Dali, of hoe word ik beroemd? van Don Duyns.


Event op locatie

22 november Dag van de WesterwOLDambster geschiedenis

Het thema dit jaar is de wondere wereld van de vroegere rechtspraak. In Wedde vindt een historische informatiemarkt plaats in samenhang met een lezingenprogramma. Hierbij wordt het derde deel uit de Oldambt Historische Reeks gepresenteerd, met als onderwerp criminelen in de 18e eeuw. De dag is een samenwerkingsverband van CHC Oldambt, Historische Vereniging Westerwolde, MOW en Streek Historisch Centrum Stadskanaal.


 

Verwacht

September 2015: Onder Vuur, expositie over de Eerste Munsterse Oorlog en vorst-bisschop Bernard van Galen, dan 350 jaar geleden.  Samenhangende expositie in MOW, Museum de Baracquen en Vestingmuseum Oudeschans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>