programma

Nieuws ontvangen? teken hier in


Compilatie BruckmanVaste presentatie: fijnschilder en magisch realist Lodewijk Bruckman 


NU IN MOW

Streekgenoten, fototentoonstelling

17 mei tot en met 23 augustus

11230100_1130938196923697_5569251444258978925_n

Fototentoonstelling over de (eigen) streek met werken van Ab Postma, Siese VeenstraLuuk van den Berg, Tijmen van Dijk en Sabrina Schmidt (alle drie studenten Academie Minerva), publieksinzendingen en meer. Meer info.

Hummelink, Schmidt, Veenstra en Postma

Foto’s v.l.n.r. Marco Hummelink, Sabrina Schmidt, Siese Veenstra en Ab Postma. 


29 juli t/m 23 aug

24K Augustus Dik Voorthuis

Vanaf 29 juli exposeert Dik Voorthuis (Winschoten) als twaalfde in de tweede reeks 24K, waarbij elke maand een andere interessante kunstenaar uit de regio exposeert in de ontvangst van het museum. Op zondagmiddag 16 augustus is de kunstenaar vanaf 16 uur in het museum aanwezig voor een vrij toegankelijke meet & greet.

Compilatie Dik Voorthuis

Dik Voorthuis werkt het liefst rond een thema, zoals landschappen en stillevens. Hij geeft hierbij elk thema een eigen stijl mee, eerder dan een persoonlijke stijl de boventoon te laten voeren. Deze 24K- tentoonstelling gaf de kunstenaar het thema vrouwen mee. Hij gebruikte de computer hierbij als schetsboek. In een programma verknipte hij afbeeldingen van vrouwen in verschillende poses om deze opnieuw in lagen te positioneren. Vervolgens schilderde hij de zo ontstane nieuwe werken, met behulp van projectie, in met acrylverf.

De expositie loopt tot en met 23 augustus.


Deel veurnoam/voornaam nog te zien tot en met 23 augustus

In MOW is nog tot en met 23 augustus een deel van de tentoonstelling Veurnoam/voornaam te zien, met kunstwerken geinspireerd op traditionele Groninger voornamen. Omdat de tentoonstelling, een special in de reeks 24K, op warme belangstelling kon rekenen, blijft een gedeelte nog wat langer te zien. Je treft een namenbanier van Mirja Wark, divers werk van papier van Marian Smit en een viertal ‘namenschalen’ van Ria van Krieken. Geniet nog even van de bijzondere en tot herkenning en herdenking stemmende objecten rond de Geeljes, Liefina’s en Engelkes van weleer. De kunstenaars verzamelden de namen op de kerkhoven van Finsterwolde, Adorp Nieuw Scheemda en Bellingwolde.


Verwacht

6 september 2015 tot en met 6 maart 2016 Onder Vuur

Bernhard von Galen (later bekend geworden als Bommen Berend) en de Eerste Münsterse Oorlog in Oost-Groningen: in MOW, Vesting Museum Oudeschans en De Oude Stelmakerij kom je in drie samenhangende exposities meer te weten over de bijna vergeten inval die 350 jaar geleden het Oosten van Noord-Nederland in zijn greep hield.

24K 2015

elke maand een andere interessante kunstenaar uit de eigen regio in de ontvangst van MOW

September Stefan de Keijser 6 september 4 oktober
Oktober Maike van der Kooij 7 oktober 1 november
November Heleen Wilkens 4 november 29 november
December Diedy Busselmann 2 december 3 januari
Januari 2016 Monique Blaak 6 januari 7 februari
Februari 2016 Hans Dingjan 10 februari 6 maart

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>