programma

Het geheel vernieuwde MOW|Museum de Oude Wolden is een eigenzinnig museum in een prachtige omgeving, met steeds weer een nieuwe wisselexpositie, permanent werken van fijnschilder en magisch realist Lodewijk Bruckman en elke maand een andere regionale kunstenaar (24K). Door de grote nadruk op een centrale wisselexpositie is MOW steeds weer een heel nieuw museum. Voor onderwerpen bewandelt MOW drie hoofdwegen: kunst, streek en geschiedenis.

NU in MOW

ACTIVITEITEN

Elke vrijdag tijdens 24K XL|Live painting

Elke vrijdag schildert Dirk Moerbeek in het museum verder aan zijn Very Important Pheasant. Klik hier voor meer info.

Zaterdag 19 april 2014 | Workshop fantasieportret maken |13.00 – 15.30 uur, Stefan de Keijser

Onder begeleiding van Stefan de Keijser, voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Tijd: 13.00 – 15.30 uur. Kosten 15 euro per persoon. Graag van te voren opgeven bij het museum. Klik hier voor meer informatie.

EXPOSITIES

9 februari tot en met 27 april

24K XL

Elke maand exposeert een andere kunstenaar uit de regio onder de noemer 24K. Elke twee jaar bereikt deze expositiescyclus een hoogtepunt in 24K XL. In deze eerste 24K XL exposeren de 27 kunstenaars uit de voorgaande periode. 24K XL is de grootste expositie in de geschiedenis van het museum. Klik hier voor meer informatie. Hieronder een leuk item over de expo op RTV LOGO.

 

1401 Campagnebeeld 24K XL

Straks in MOW

11 mei tot en met 24 augustus

Net echt

Een selectie werken van fijnschilder en magisch realist Lodewijk Bruckman sieren de enige vaste zaal van het museum. Dit voorjaar vernieuwt MOW de zaal met een aantal touchscreens met expo-informatie en een website. Om dit te vieren toont het museum werken van Bruckman die net echt lijken, maar toch een beetje anders zijn.

1404 Campagnebeeld Net echt

20 tot en met 29 juni 

Tuin en Kunsttiendaagse: Westerwolde rijgt

Tien dagen lang is Westerwolde één groot tuin- en kunst festival. In de buitenruimte van MOW tref je een pad met historische foto’s van tuinen van weleer: Verleden Tuin. Binnen is naast de hoofdexposities nog een miniopstelling met antieke sieraden te zien, speciaal voor Westerwolde rijgt. Like Westerwolde rijgt op facebook! Klik hier

7 september tot en met 11 januari 2015

Voor de draad ermee! | Quilts en textiel anno nu

Grote quilt- en textiel expositie, met aandacht voor bijzondere stoffen en technieken. De tentoonstelling biedt werk van zes Duikvluchtgroepen uit heel Nederland, met een knipoog naar het experiment.

24K Elke maand een andere kunstenaar uit de regio

Vanaf juni weer elke maand een andere kunstenaar uit de regio in MOW. Aanmelden kan straks vanaf januari. Let op de website en nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>