programma

Blijf op de hoogte en teken je in op de verzendlijst van onze nieuwsbrief.

Kijk hier voor het nieuwsarchief.

Vaste presentatie: werken van fijnschilder en magisch realist Lodewijk Bruckman 

 

NU IN MOW

Tot en met 3 mei: Want reizen is ook verdwalen | gewaden en andere werken van Yvonne Struys

Campagnebeeld Want reizen ...

Ga je mee op reis? Rondleiding Yvonne Struys

Zondag 15 maart geeft kunstenaar Yvonne Struys een rondleiding langs haar werken in de expositie Want reizen is ook verdwalenDe rondleiding start om 14 uur. De toegang bedraagt € 7,50, inclusief entree museum en koffie/thee. Aanmelden is niet nodig, je kan je tot 5 minuten van te voren melden bij de balie van het museum. Tijdens de rondleiding vertelt Struys over haar reizen, wat haar inspireerde en hoe haar werken tot stand kwamen, onder meer door in te gaan op het gebruikte materiaal.


24K Elke maand een andere interessante kunstenaar uit de eigen regio in de ontvangst van het museum. Tot en met 1 maart:  Willem van de Sanden

Zondagmiddag 22 februari, 16 uur, meet & greet,  toegang vrij 

Sinds 2011 woont Willem van de Sanden, geboren te Utrecht in 1942, in Westerwolde. In zijn atelier richt hij zich op schilderijen, (kleur-) etsen, tekeningen, digitale grafiek en ruimtelijk werk. Zijn werk is helder en kleurrijk, vaak licht absurdistisch dan wel surrealistisch. Er ligt altijd wel een gevoel en een zekere mate van humor in verborgen, soms met een vleugje magie. Zijn atelier is op afspraak te bezoeken.

Compilatie Willem van de Sanden 2


VERWACHT

24K maart Loes Plant

Looptijd: 4 maart tot en met 6 april 2015

Meet & greet tweede paasdag, 6 april, 16 uur, toegang vrij

Vanaf4 maart exposeert Loes Plant (Oudeschans) in MOW. Zij exposeert als negende in de tweede reeks 24K, waarbij elke maand een interessante kunstenaar uit de regio exposeert in de ontvangst van het museum. De expositie loopt tot en met 6 april. Op maandag 6 april, tweede paasdag, is de kunstenaar vanaf 16 uur in het museum aanwezig voor een vrij toegankelijke meet & greet. De Westerwoldse Acapella zanggroep Wiltsangh verzorgt hierbij een optreden.

Compilatie werk Loes Plant

Loes Plant begon als beeldhouwer waarbij zachte materialen, textiel, langzamerhand de overhand kregen. Haar kleden werden geëxposeerd in de Oosterlander kerk te Wieringen. Vervolgens woonde en werkte Plant jarenlang in de bergen van Portugal waar zij kennis maakte met de kleuren, het licht en de materialen van deze regio. Vermalen vonden leisteen en klei hun weg op katoenen doeken, gedroogd in de zon. Nog steeds spelen Portugese aarde en aardetinten een belangrijke rol in Plants werk, die inmiddels in Oudeschans/Bellingwolde neergestreken is. Zelf vat ze haar werk samen als “stilstaan in de materie, tasten in de tijd”. Geschiedenis lijkt altijd een rol te spelen in haar werk waarbij tactiliteit en abstractie, naturellen en spatjes kleur elkaar ontmoeten.

Loes Plant heeft haar atelier in Bellingwolde en heeft op dit moment geen website.

24K 2015

elke maand een andere interessante kunstenaar uit de eigen regio

Maand Kunstenaar Startdatum Einddatum
Maart Loes Plant 4 maart 5 april
April/mei Rudolf Holleman 8  april 3 mei
Juni/juli Stichting Met Name 17 mei 26 juli
Augustus Dik Voorthuis 29 juli 23 augustus
September Stefan de Keijser 6 september 4 oktober
Oktober Maike van der Kooij 7 oktober 1 november
November Heleen Wilkens 4 november 29 november
December Diedy Busselmann 2 december 3 januari
Januari 2016 Monique Blaak 6 januari 7 februari
Februari 2016 Hans Dingjan 10 februari 6 maart

Mei 2015: Streekgenoten, fototentoonstelling voor en door de mensen van Westerwolde

September 2015: Onder Vuur, expositie over de Eerste Munsterse Oorlog en vorst-bisschop Bernard van Galen, dan 350 jaar geleden.  Samenhangende expositie in MOW, Museum de Baracquen en Vestingmuseum Oudeschans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>