Tussen de 6 en de 12 jaar oud? Kijk wat je allemaal kunt doen tijdens de tentoonstelling Fotografen van de vooruitgang, nog tot en met 31 maart in het MOW. In deze expo zie je oude foto’s van Tonnis Post en nieuwe foto’s van Dirk Kome. Deze fotografen maakten allemaal foto’s over het oosten van Groningen en de mensen die hier wonen, honderd jaar geleden én nu.

________

Fotoroute | tijdens openingstijden

Vraag bij onze balie naar de route ‘In het spoor van Dirk en Tonnis’, speur langs meer dan 100 foto’s door het hele museum. Je kunt de route alleen, met je vriendjes of met je (groot)ouders doen. Neem bij je komst naar het museum wel altijd een volwassene mee.

Gratis toegang

_______

Fotoworkshop ‘Meekomen jij’ | tijdens vakanties

Ben je tussen de 8 en 13 jaar? Word fotograaf voor één dag! 

Met de woorden “meekomen, jij!” vroeg de dorpsdokter aan fotograaf Tonnis Post om foto’s te maken van slechte woningen in Westerwolde. Dit was iets na 1900. Het zijn indrukwekkende beelden. Honderd jaar later onderzocht een andere fotograaf, Dirk Kome, hoe die plekken er tegenwoordig uitzien. Hij ging ook op zoek naar de (klein)kinderen van de mensen op de portretten die Tonnis Post maakte. Die oude én nieuwe foto’s zijn tot en met 31 maart zien in het MOW.

Jij kunt, samen met anderen, voor 1 dag aan de slag als onderzoeks-fotograaf. Het speurwerk begint met een verzameling oude foto’s en documenten. Als duidelijk is over welk oud gebouw die gaan, trek je er met een plattegrond op uit in Bellingwolde. Staat het gebouw er nog? Hoe ziet het er tegenwoordig uit en waar wordt het voor gebruikt? Ontdek wat er in de afgelopen honderd jaar is gebeurd en maak een nieuwe foto.

Na de lunch ga je portretten fotograferen, zoals dat in de tijd van Tonnis Post gebeurde. Iedereen neemt een originele portretfoto mee naar huis!   

Workshopdagen 26 oktober, 28 december en 22 februari 2019

Tijdstip: van 10:00 tot 15:30 uur

Kosten:  €5,- per persoon

Zelf meenemen: digitale camera of mobieltje met camera en een lunchpakketje

Graag aanmelden (tot 2 dagen van te voren) onder vermelding van naam, leeftijd en telefoonnummer.