Fotografen van de vooruitgang

Inleiding 

Tonnis Post is vooral nog bekend van zijn foto’s van plaggenhutten in Westerwolde maar hij deed natuurlijk veel meer. Fotograaf Dirk Kome haalde in een speciale zoektocht meer dan duizend foto’s van hem boven water, uit collecties van archieven en vooral particulieren. Tegelijkertijd fotografeerde Kome wat er inmiddels, een kleine eeuw later, terecht kwam van Posts onderwerpen en locaties. Hierbij fotografeerde hij nazaten van mensen die Post vereeuwigde. Bij de tentoonstelling, die eerder in het Fotomuseum Den Haag te zien was, hoort een fotoboek. Lees meer over de tentoonstelling, het achterliggende project en de fotografen. Fotografen van de vooruitgang duurt anders dan eerder gecommuniceerd tot en met 31 maart 2019. 

Kijk op de facebookpagina  www.facebook.com/fotograafTonnisPost voor al het recente nieuws rond dit project.

Foto's van Tonnis Post kun je onder meer bekijken op de website van de Historische Vereniging Westerwolde/Werkgroep Oud Bellingwedde, in de database van RHC Groninger Archieven, bij het Waterschap Hunze en Aa en bij het Nederlands Openluchtmuseum. Op De Verhalen van Groningen vind je meer informatie over Posts fotografie van de woonomstandigheden in Westerwolde.

Beelden: links Laatste sluiswachter Nieuwe Statenzijl Huib Moret, Dirk Kome (2017) rechts: Schut- en uitwateringssluis, Nieuwe Statenzijl, Tonnis Post (1907) Collectie Rijksmuseum Amsterdam

Agenda
Nieuws

Campagnebeeld

Tonnis Post, plaggenhut