24K Maike van der Kooij

Vanaf 7 oktober exposeert Maike van der Kooij (Groningen) in MOW | Museum de Oude Wolden te Bellingwolde. Zij exposeert in de tweede reeks 24K, waarbij elke maand een andere interessante kunstenaar werk toont in de ontvangst van het museum. De expositie loopt tot en met 1 november. Op zondagmiddag 11 oktober houdt de kunstenaar vanaf 16 uur een meet & greet, tijdens een bijzonder gratis toegankelijk kunstweekend in MOW, gehost door Nelleke en Bart de Graaf van de Macadamhoeve.

Maike van der Kooij deed de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en woont sinds 1987 in Groningen. Het wijde landschap maakte grote indruk op haar. Haar werken kan je zien als portretten van dit monumentale land. Van der Kooij maakt buiten schetsen en foto’s en vertaalt deze in haar atelier in schilderijen.

Deze 24K toont de ruimte die je ervaart in het Noordelijk landschap. Het wad met zijn getijden, een eenzame duinenrij en de begrensde ruimte van de polder met zijn dijken en coupures. Landschappen waar details ontbreken, die enkel het wezen ervan tonen.

Sinds kort beschikt de kunstenaar over een buitenatelier, een schaftkeet aan de rand van Noord Nederland. Deze beperkte ruimte, midden in de leegte biedt haar de mogelijkheid tot experiment en onderzoek, voor een frisse blik en verdere ontwikkeling.