14 januari 2019

Speciaal voor de Grunneger Weke biedt het MOW een uitgebreid programma op zondag 17 maart, vanaf 13 uur.

Je kunt sowieso terecht voor twee tentoonstellingen waarin onder meer de geschiedenis van de eigen omgeving centraal staat: Fotografen van de vooruitgang, met foto’s van Tonnis Post en Dirk Kome en Stralend Zwart, met zwarte kleding uit de museumcollectie. Hiernaast schittert als altijd het werk van fijnschilder Lodewijk Bruckman in de enige permanente zaal van het museum.

Tussen 14 en 16 uur geeft Dirk Kome, fotograaf en samensteller van ‘Fotografen van de vooruitgang’ meerdere rondleidingen langs de tentoonstelling..  

Om 15:30 uur staan we stil bij de gedichten van Fieke Gosselaar. Gosselaar schreef speciaal voor het MOW dichtregels om de verschillende traptreden in het museum te markeren. Gedichten die gaan over de weidsheid van het Grunneger land. Naast de onthulling van deze “trap”-gedichten, leest Gosselaar voor uit eigen werk.

Jonge bezoekers tussen de 6 en 12 jaar oud kunnen hun eigen route volgen langs Fotografen van de vooruitgang maar zijn natuurlijk ook welkom bij de rondleidingen van Kome.

Toegang: jonge bezoekers tot 18 jaar gratis, boven de 18 normale entree museum inclusief een gratis kopje koffie, thee of een glaasje ranja.