24 januari 2019

Het hele jaar door kun je in een vaste zaal van het museum werk van fijnschilder Lodewijk Bruckman zien. Bruckman woonde met zijn levenspartner Evert Zeeven in de jaren '80 een periode in het toenmalige hotel de Twee Karspelen, tegenover het museum. Bij zijn verhuizing schonk hij zijn E-7 collectie aan de gemeente Bellingwolde. Het MOW beheert deze schilderijen, een kleine twintig en nog eens zoveel van de Gemeente Goes. Hiernaast bewaart het MOW diverse objecten die ooit van Bruckman waren. Hieronder bevindt zich ook een portfolio met afbeeldingen van zijn werk. De hele E-7 collectie, de werken van de Gemeente Goes én de portfolio kun je nu bekijken in een beeldpresentatie in de zaal, bijna 100 werken!