5 oktober 2016

Jouw dierbare ding in het MOW? Doe ook mee met de actie "Dit is echt mijn ding" en exposeer deze winter tijdens Duizend Dingen!

Meedoen blijft voorlopig mogelijk. De eerste extra inleverdag is op vrijdag 28 oktober, van 11-15 uur, bij het MOW.

Het geborduurde speldenkussen van je oma, een bijzondere brief, je lievelingslepel, die ene vaas of misschien wel een oude sok. Heb jij iets in huis dat een bijzondere betekenis voor je heeft, een voorwerp dat hoort bij jouw persoonlijke geschiedenis? Dan zijn wij benieuwd naar jouw object en het achterliggende verhaal!

Hoe lang heb je het al?

Hoe kom je er aan? Heb je het gekocht of misschien gekregen?

Wat betekent het ding voor jou, waarom is het je dierbaar?

Hoort er een bepaald gevoel bij jouw ding; b.v. trots, schaamte, verdriet of juist blijheid?

Waar bewaar je het, waar ligt/staat het? Misschien draag je het wel altijd bij je.

Wat moet ermee gebeuren na je dood?

Welke anderen weten dat het belangrijk voor je is, wie kennen jouw verhaal?

Van 6 november tot en met eind maart presenteren we in MOW I Museum de Oude Wolden de tentoonstelling “Duizend Dingen”; een speelse expositie van objecten uit de collectie van MOW, met onderwerpen als ‘verdwenen dingen’ (zaken die vroeger normaal waren maar nu heel erg vreemd lijken) en ‘de orde der dingen’ (mini-presentaties rond verschillende thema’s).

Onderdeel van deze tentoonstelling is de publieksactie ‘dit is echt mijn ding’, waarbij mensen hun eigen objecten tentoon kunnen stellen.

Verdient jouw ding een plekje in het museum? Meld je dan aan via het online aanmeldformulier, bel ons (0597 531509) of mail (info@museumdeoudewolden.nl)

Schrijf je verhaal op in maximaal 300 woorden. Daarbij kunnen we je eventueel helpen. Neem contact op of kijk hier voor een schrijfhulp. Vermeld duidelijk je naam, leeftijd, woonplaats, wat je doet in het dagelijks leven en de naam/titel van je ‘ding’. Je object mag niet groter zijn dan 30 centimeter (hoog, breed en diep). Op vrijdag 28 oktober tussen 11.00 en 15.00 uur kun je je ‘ding’ inleveren bij MOW, aan de Hoofdweg 161, 9695 AE in Bellingwolde.

We kijken uit naar jouw ding en je verhaal!