dinsdag 10 oktober

Lezing

Historische Avonden 2017 | lezingenreeks in samenwerking met Historische Vereniging Westerwolde

Terwijl een groot deel van Europa in de zomer van 1914 ten strijde trok, bleef Nederland neutraal. Toch merkte men in een grensregio zoals Westerwolde onmiddellijk dat er iets was veranderd. Kerkklokken kondigden de mobilisatie af. Dienstplichtigen vertrokken naar de verdedigingslinies, in afwachting op wat komen ging. In plaats van enkele weken zou de oorlog ruim vier jaar duren. De overheid voerde diverse beperkende maatregelen in met een weerslag op de handel en het dagelijks leven. Economische teruggang, schaarste en vluchtelingenproblematiek behoorden tot de gevolgen van 'De Grote Oorlog'. Historicus Geert Volders vertelt deze avond uitgebreid over de weerslag van de oorlog op deze regio.

Tijdstip

Elke lezing start om 20 uur. Je kunt vanaf 19:30 uur in het museum terecht. Historicus Tjarko van Dijk leidt elke spreker in.

Entree

De toegang bedraagt € 4,50, inclusief entree museum en een kopje koffie of thee.Van plan om meerdere lezingen te bezoeken? Koop een passende strippenkaart. Dat kan aan de balie van het museum, vanaf de eerste lezing.

• € 10 voor 3 lezingen (€ 3,50 korting)
  • € 15 voor 5 lezingen (€ 6,50 korting)
  • € 22 voor alle lezingen (€ 9,50 korting)