vrijdag 20 maart

Hoe klinkt Groningen? Laat je koptelefoon thuis en spits je oren!

Op vrijdag 20 maart loop je met kunstenaar Ingeborg Entrop vier "luisterommetjes."

Voorafgaand aan elke kleine wandeling vertelt ze eerst kort iets over hoe je kunt luisteren naar een omgeving. Daarna loop je, met andere deelnemers, naar de luisterplek in de buurt van het museum. Daar neem je alle geluiden in je op en maak je eventueel korte notities. Na afloop van het ommetje maak je gezamenlijk een 'geluidskaartʼ van de luisterplek op basis van van jullie aantekeningen en wat jullie je nog weten te herinneren.

Het eerste ommetje start om 11:00 uur en wordt gedurende de dag herhaald om 12:30 uur, 14:00 uur en 15:30 uur. Elk ommetje is ongeveer anderhalve kilometer lang en duurt zo’n 45 minuten. Meelopen kan met één maar ook met meerdere ommetjes.

Je kunt je vooraf aanmelden via mail of bellen: 0597 531509. Maar je kunt ook ter plekke besluiten om mee te doen. Om deel te nemen betaal je de normale museumentree van € 5. Vanwege de Grunneger Weke is dat inclusief een kopje kofiie/thee.

Ingeborg Entrop is kunstenaar met een achtergrond in de natuurkunde en al lang gefascineerd door geluid. Uitgerust met opnameapparatuur trekt ze het landschap in om omgevingsgeluiden vast te leggen, waaruit ze dan weer eigen composities samenstelt. In november verzorgde ze in het MOW een ligconcert, geïnspireerd op de vier jaargetijden.