dinsdag 24 oktober

Lezing

Historische Avonden 2017 | lezingenreeks in samenwerking met Historische Vereniging Westerwolde

Mr. Herman Posthumus neemt ons mee op een tocht langs de rijksgrens van Groningen en Drenthe, meer specifiek langs de grens van Westerwolde. Hoe oud is die grens? Sinds wanneer markeren grenspalen die grens? Waarom legde men kilometerslange leidijken aan? Waarom verlegde men na de Tweede Wereldoorlog de rijksgrens van Westerwolde in oostelijke richting? Sinds wanneer is de Westerwoldse Aa geen grensrivier meer? Al deze vragen komen aan de orde in deze presentatie.

Tijdstip

Elke lezing start om 20 uur. Je kunt vanaf 19:30 uur in het museum terecht. Historicus Tjarko van Dijk leidt elke spreker in.

Entree

De toegang bedraagt € 4,50, inclusief entree museum en een kopje koffie of thee.Van plan om meerdere lezingen te bezoeken? Koop een passende strippenkaart. Dat kan aan de balie van het museum, vanaf de eerste lezing.

• € 10 voor 3 lezingen (€ 3,50 korting)
  • € 15 voor 5 lezingen (€ 6,50 korting)
  • € 22 voor alle lezingen (€ 9,50 korting)