zondag 22 maart

Op zondagmiddag 22 maart viert het MOW de Grunneger Weke. 

Vanaf 13 uur ben je welkom. Natuurlijk kun je genieten van de tentoonstelling "Denkend aan Groningen' en de kleinere expositie 'Veldwerk', die allebei de schoonheid van het Groninger platteland laten zien. Gezinnen en jonge bezoekers tussen de 6 en 12 jaar oud kunnen met een verrassend kaartspel hun eigen route volgen langs alle schilderijen en installaties. 

Vanaf 14 uur ben je welkom voor de workshop ‘Veranderland’. Aan de hand van bestaande plaatjes van het Groninger land maak je een eigen kunstwerk. Er is maar één voorwaarde: je móet iets aan het landschap veranderen. Wat dat is bepaal je zelf. Kan het simpeler? Moet het grootser? Welke kleuren wil je aanpassen? Welke elementen wil je toevoegen; een huis, een boom, een mens?  

Verspreid over die zondagmiddag zingt close harmony koor ‘The Famondio Singers’ de bekende Groningse liedjes van Ede Staal, muziek om naar te luisteren en mee te zingen. Om de sfeer compleet te maken is er deze middag voor de liefhebber de beroemde huisgebakken Groningse poffert.

Voor alle activiteiten geldt de normale museumentree van €5, inclusief een gratis kopje koffie of thee. Voor jonge bezoekers tot 18 jaar zijn deelname en entree gratis. Aanmelden voor de workshop is niet nodig.