zondag 5 november

Dankzij een uitwisseling tussen Kunst aan de Rand van Nederland, Kulturring und Kunstkreis Rhauderfehn en kunstenaars uit de regio Tjoemen in West-Siberië is momenteel in zowel het MOW als in de Expositie Molen Adam in Delfzijl werk te zien van 20 Russische kunstenaars. Deze samenwerking bestaat sinds 1995 en heeft al tot verschillende uitwisselingsprojecten geleid. Het huidige project startte begin augustus in Rhauderfehn en heeft als titel: 'Liefde voor kunst | Bruggen verbinden, wensen zijn werkelijkheid'.

De expositie is net zo gevarieerd als de kunstenaars die de werken maakten en nodigt de kijker uit om het traditionele beeld dat in West Europa van Siberië bestaat bij te stellen. Behalve over eeuwige sneeuw en armoede vertellen de kunstwerken namelijk over afwisselende landschappen, architectuur, mensen, feest en liefde.

Op zondagmiddag 5 november, vanaf 15.00 uur, wordt de expositie afgesloten met een finissage. Tom Hageman, directeur van de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst te Groningen, zal spreken en de middag zal feestelijk worden aangekleed met passende muziek, een hapje en een drankje.

De toegang is vrij.