dinsdag 7 november

Lezing

Historische Avonden 2017 | lezingenreeks in samenwerking met Historische Vereniging Westerwolde

Oud landbouwer Scholto ten Have diept herinneringen op aan de ruilverkaveling Blijham-Bellingwolde. Halverwege de vorige eeuw vond op de rand van Westerwolde en Oldambt een belangrijke cultuurtechnische ingreep plaats: de ruilverkaveling Blijham-Bellingwolde. Deze ruilverkaveling was in grootte niet spectaculair, maar greep diep in op het landschap, waarvan de structuur volledig veranderde. Daarbij dempte men de eeuwenoude rivier de Westerwoldse Aa over een grote lengte. Voor de landbouwers betekende de ruilverkaveling een grote stap voorwaarts. Het geeft hen ook nu nog een voorsprong in de bedrijfsvoering. Met de inzichten van nu kunnen we echter ook stellen dat de ingreep meer rekening had kunnen houden met het landschap.

Tijdstip

Elke lezing start om 20 uur. Je kunt vanaf 19:30 uur in het museum terecht. Historicus Tjarko van Dijk leidt elke spreker in.

Entree

De toegang bedraagt € 4,50, inclusief entree museum en een kopje koffie of thee.Van plan om meerdere lezingen te bezoeken? Koop een passende strippenkaart. Dat kan aan de balie van het museum, vanaf de eerste lezing.

• € 10 voor 3 lezingen (€ 3,50 korting)
  • € 15 voor 5 lezingen (€ 6,50 korting)
  • € 22 voor alle lezingen (€ 9,50 korting)