zondag 17 juni

Event in het kader van Westerwolde Rijgt | Tussen 15 en 16 uur (ook op vrijdag 22 juni 14-16 uur) | buitenterrein het MOW

Je hebt vogelaars en je hebt menselaars ... laat je eigen, unieke portret maken door Heleen Wilkens!

Op het buitenterrein van het MOW tref je op zondag 17 en vrijdag 22 juni een oude brandweerbus van kunstenaar Heleen Wilkens. Vanuit hier observeert zij bezoekers als "menselaar" en maakt zij portretten, niet realistisch, wel als een unieke personage.

Hierbij kun je iets persoonlijks inbrengen. Dit kan van alles zijn, een boodschappenlijstje, een oude foto, die ene mooie steen die al weken in je jaszak woont, een aandenken van het een of ander en zo voort. Mocht je niks bij je hebben, dan kun je altijd ter plekke iets oprapen uit het wandelbos of een persoonlijke notitie maken aan één van de tafels op het terras. Niets bij je, geen probleem. Zonder lukt ook.

De nieuwe tekening plaatst de kunstenaar samen met het persoonlijke item in een kijkkastje (mini vitrine) die zij plaatst op een groeiende buiteninstallatie. Zo wordt jouw personage onderdeel van een denkbeeldig dorp vol persoonlijkheden.

Je eigen, unieke portret na Westerwolde Rijgt mee naar huis? Dat kan voor een kleine vergoeding.

Heleen Wilkens' werk maakt eveneens deel uit van de tentoonstelling 24K XL, die je binnenin het museum kunt bekijken. De toegang is gratis.