dinsdag 3 oktober

Lezing

Historische Avonden 2017 | lezingenreeks in samenwerking met Historische Vereniging Westerwolde

500 jaar geleden, op 31 oktober 1517 sloeg Maarten Luther 95 stellingen aan de slotkapel van Wittenberg. De stellingen raakten cruciale geloofskwesties die breed leefden in de samenleving. Door de onverwacht snelle verspreiding en de weerstand van kerk en staat escaleerde de zaak tot een grootschalige kerkelijke hervormingsbeweging. In Europa braken verschillende godsdienstoorlogen uit. Ook in Westerwolde en Reiderland had de Reformatie ingrijpende gevolgen die tot op de dag van vandaag zichtbaar zijn. In de eerste helft van zijn lezing gaat historicus Jochem Abbes in op de grote vragen van de Reformatie, en in de tweede helft op de impact daarvan op Oost-Groningen.

Tijdstip

Elke lezing start om 20 uur. Je kunt vanaf 19:30 uur in het museum terecht. Historicus Tjarko van Dijk leidt elke spreker in.

Entree

De toegang bedraagt € 4,50, inclusief entree museum en een kopje koffie of thee.Van plan om meerdere lezingen te bezoeken? Koop een passende strippenkaart. Dat kan aan de balie van het museum, vanaf de eerste lezing.

• € 10 voor 3 lezingen (€ 3,50 korting)
  • € 15 voor 5 lezingen (€ 6,50 korting)
  • € 22 voor alle lezingen (€ 9,50 korting)