Vanaf 6 december exposeert Magna Postma in de ontvangstruimte van het MOW. Textiel speelt een hoofdrol in haar schilderijen, die daarmee goed aansluiten bij de huidige hoofdtentoonstelling “Verknipt, artquilts en andere textielkunst.”

Op haar schilderijen componeert Postma dekens, kleden en sjaals schijnbaar nonchalant tot stillevens. Ze geeft daarbij de werkelijkheid graag iets extra’s mee: licht, harmonie en verstilling.

Het werk van Magna Postma is te zien tot en met 7 januari. Je kunt haar ontmoeten op zaterdagmiddag 30 december, tijdens ’t Joar oet.

Theatergezelschap De Gastspeler brengt absurde humor naar het museum

Tijdens het vrij toegankelijke ’t Joar oet op zaterdag 30 december speelt om 15 uur theatergezelschap De Gastspeler het korte stuk “Zeg maar Molière”, een humoristische, absurde voorstelling van 30 minuten. Onderwerp is een oudere, rijke man die wil trouwen met een veel jongere vrouw. Hij vraagt onder meer een goede vriend en een filosoof om advies.

Het stuk won in 2016 het ‘30 minuten los festival’ in Veendam. De Gastspeler specialiseert zich in kleinere voorstellingen op bijzondere locaties, bijvoorbeeld een huiskamer of zoals hier een museumzaal.

Spelers zijn Kitty Boon, Rob Tuijt, Rients Hofstra en Fred Star, stem en muziek komen van Wies Bouma en de regie en tekstbewerking zijn in handen van Jan Dol. 

Voor een goed begrip van het stuk zijn toeschouwers 12 jaar of ouder. 

Kijk ook op www.gastspeler.com

Lees een recensie van de voorstelling op http://www.vries.nu/voorpagina/zeg-maar-moliere-zeer-de-moeite-waard/ of http://festivalderaa.nl/programma/winnaar-van-het-30-minuten-los-festival/