Van 24 juli tot en met 22 september 2019 tref je in de ontvangstruimte van het MOW de kleine expositie ‘Dode mus’, met werk van Marijk Gerritsma (Jipsinghuizen) en Marije Mommers (Leiden.) Beiden zijn op heel eigen wijze gefascineerd door zowel levende als dode vogels.

Op zondagmiddag 25 augustus kun je de kunstenaars ontmoeten en vertellen ze over hun werk. Vanaf 15 uur is de toegang vrij en staan een hapje en drankje voor je klaar. Welkom! 

Meer over de expositie 'Dode mus' lees je hier. 

Voor één keer organiseert Geert Schreuder zijn befaamde Eswayconcert in het MOW en wel met een heel bijzondere editie: Hans Visser en Irena Filippova nemen het publiek mee naar de Gouden Eeuw, het tijdperk waarin de Nederlandse cultuur, wetenschap, handel, wereldmacht en politieke invloed op hun hoogtepunt waren. Ze vertellen het levensverhaal van Rembrandt, begeleid door eigen muziek en met schitterende projecties van Rembrandts schilderijen.

Het concert begint om 15.00 uur. De toegangsprijs is 12,- voor mensen met een museumkaart en 15,- voor mensen zonder museumkaart. Je ziet dan de prachtige multimediale voorstelling Rembrandt & De Gouden Eeuw én bekijkt de tentoonstelling 'Geen gemaar I schilderijen van Geert Schreuder.'

Aanmelden voor dit speciale arrangement is nodig en doe je telefonisch (0597 531509) of via een mail.

Op 22 september sluiten we de tentoonstelling 'Geen gemaar I schilderijen van Geert Schreuder' feestelijk af met de schilder zelf. Omdat hij dit jaar niet alleen zijn 50-jarig jubileum viert maar bovendien zijn 70ste verjaardag, serveren we die middag taart. 

Heet jij Geert of Geertje? Dan staat vanaf 14 uur voor jou een gratis gebakje klaar! Meedoen? Laat het ons weten, uiterlijk 15 september, dan hebben wij een idee hoeveel taartjes er gebakken moeten worden. Bel met het museum: 0597 531509 of stuur een mailtje.     

Overigens gaat die middag de deur ook gewoon open als je Claartje, Els, Herman, Pieter of ... heet.

Tijdens de Magische Museumescape  verandert de museumzaal in een escaperoom. De deur gaat dicht en alleen door de juiste code te kraken valt te ontsnappen. Durf jij? Lees hier meer.

De Magische Museumescape kun je doen op zaterdag 5 oktober en zaterdag 12 oktober. Ben je tussen de 10 en 14 jaar? Geef je dan op voor deze activiteit, die tijdens Oktober Kindermaand gratis is.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan tot 2 dagen van tevoren, individueel of in groepjes van 3 - 5 kinderen via een mailbericht. Vermeld je naam, leeftijd en telefoonnummer. zodat we je in een passend groepje kunnen indelen en je een bevestiging van je aanmelding kunnen sturen. Vermeld ook of je om 13.00 uur of om 15.00 uur wil starten.

Tijdens de Magische Museumescape verandert de museumzaal in een escaperoom. De deur gaat dicht en alleen door de juiste code te kraken valt te ontsnappen. Durf jij? Lees hier meer.

De Magische Museumescape kun je doen op zaterdag 5 oktober en zaterdag 12 oktober. Ben je tussen de 10 en 14 jaar? Geef je dan op voor deze activiteit, die tijdens Oktober Kindermaand gratis is.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan tot 2 dagen van tevoren, individueel of in groepjes van 3 - 5 kinderen via een mailbericht. Vermeld je naam, leeftijd en telefoonnummer. zodat we je in een passend groepje kunnen indelen en je een bevestiging van je aanmelding kunnen sturen. Vermeld ook of je om 13.00 uur of om 15.00 uur wil starten.