Fotograaf Tonnis Post reed 100 jaar geleden op een fiets de provincie door om de veranderingen in het landschap vast te leggen. Het werd makkelijker toen hij een motorfiets kocht van het type Indian Powerplus. De Indian Powerplus werd tussen 1916 en 1923 geproduceerd door de Hendee Manifacturing Company, in de VS.

Dirk Kome legde een dergelijke motorfiets vast op een foto, die te zien is in de tentoonstelling 'Fotografen van de vooruitgang'. Aanstaande zondagmiddag rijdt eigenaar Altjo Medema deze Indian Powerplus het MOW binnen. 

De motorfiets blijft tot en met 31 maart geparkeerd staan in het museum. Trek aan die leren jas aan en kom kijken!

(foto aan de wand: Dirk Kome)

Ben je tussen de 8 en 13 jaar? Dan kun je op vrijdag 22 februari in het MOW terecht voor de fotografieworkshop die hoort bij de tentoonstelling 'Fotografen van de vooruitgang'.

In de workshop ga je samen met anderen voor 1 dag aan de slag als een onderzoeksfotograaf. 's Ochtends begint jullie speurtocht met een envelop vol oude foto’s en documenten. Zoek uit over welk gebouw die gaan en trek er met een plattegrond op uit in Bellingwolde. Staat het gebouw er nog? Hoe ziet het er tegenwoordig uit? Ontdek wat er in de afgelopen 100 jaar is gebeurd en maak een nieuwe foto. Na de lunch ben je portretfotograaf. Iedereen neemt een originele portretfoto mee naar huis!

Lees hier meer over de workshop

Zelf meenemen: digitale camera of mobieltje, lunchpakketje

Kosten: € 5

Tijd: 10.00 - 15.00 uur

Aanmelden is nodig en kan tot 20 februari via: h.bakker@museumdeoudewolden.nl of 0597 – 531509

Speciaal voor de Grunneger Weke biedt het MOW een uitgebreid programma op zondag 17 maart.

Je kunt sowieso terecht voor twee tentoonstellingen waarin onder meer de geschiedenis van de eigen omgeving centraal staat: Fotografen van de vooruitgang, met foto’s van Tonnis Post en Dirk Kome en Stralend Zwart, met zwarte kleding uit de museumcollectie. 

Tussen 14 en 16 uur geeft Dirk Kome, fotograaf en samensteller van ‘Fotografen van de vooruitgang’ meerdere rondleidingen langs de tentoonstelling..  

Om 15:30 uur staan we stil bij de gedichten van Fieke Gosselaar. Gosselaar schreef speciaal voor het MOW dichtregels om de verschillende traptreden in het museum te markeren. Gedichten die gaan over de weidsheid van het Grunneger land. Naast de onthulling van deze “trap”-gedichten, leest Gosselaar voor uit eigen werk.

Jonge bezoekers tussen de 6 en 12 jaar oud kunnen hun eigen route volgen langs Fotografen van de vooruitgang maar zijn natuurlijk ook welkom bij de rondleidingen van Kome.

Toegang: tot 18 jaar gratis, boven de 18 normale entree museum inclusief een gratis kopje koffie, thee of een glaasje ranja