Vanaf  4 april t/m 31 oktober 2019 kun je het Pronkjewailpad lopen. Het MOW is stempelpost en vind je aan de Zuidroute, precies op de grens tussen Oldambt en Westerwolde. Elke donderdag tot en met zondag, van 10:00-17:00 uur ben je welkom voor een stempel en een aardigheidje. Download de speciale Pronkjewailapp om te zien hoe je ook buiten de openingstijden van het museum aan je stempel kunt komen. Lees hier meer.

(foto: tochtomdenoord.nl)

Het MOW draagt kunstenaars uit de eigen regio en kunstenaars die een band hebben met het oosten van Groningen een warm hart toe. In de laatste jaren bood het museum in dit kader steeds kortdurende solo-exposities onder de titel 24K. Vanaf einde dit jaar kijkt het MOW naar nieuwe mogelijkheden voor de presentatie en promotie van kunst uit de buurt. Meer daarover lees je hier.

Op vrijdag 24 mei vanaf 14.30 uur wisselt het MOW graag van gedachten met professionals uit de regio over deze nieuwe opzet. We presenteren dan de nieuwe aanpak en bieden ruimte voor de uitwisseling van ideeën van kunstenaars zelf, zowel met het museum als onderling. De middag sluit af met een borrel.

De ‘middag voor makers’ staat open voor professionele kunstenaars die in het gebied rondom het museum wonen en/of werken dan wel op een andere manier een band hebben met Westerwolde en iets ruimer; het oosten van Groningen. Aanmelden is nodig en kan via: info@museumdeoudewolden.nl of telefonisch: 0597 – 53 15 09. Meer informatie vind je op de website van het museum: www.museumdeoudewolden.nl

Tijdens 'Westerwolde rijgt' kun je meer dan 20 tuinen en andere bijzondere locaties bezoeken. Elke tuin is een verrassing en biedt behalve pril zomergroen een programma met kunst, muziek en andere activiteiten.
Ook het MOW neemt weer deel aan dit heerlijke evenement. De toegang tot de tentoonstellingen is de hele week gratis, op zaterdag 29 juni zorgt Evelien Storm voor live muziek en als extraatje wandel je in het bos achter het museum dit jaar een "doe-het-zelf-route."  Schilder je eigen "Schreuderlucht", maak je eigen minibeestje en plaats het in een buitengewone bosvitrine, Neem een "doe-het-selfie", bouw mee aan een gezamenlijk buitenobject en laat je inspireren in de doe-het-zelf-bibliotheek. Heb je na al deze actie behoefte aan verstilling, neem dan tijd voor wat doe-het-zelfreflectie. 
Ook de WWR-kraal van het MOW maak je dit jaar zelf met een speciaal ontworpen stempel van Jackelien Alberts
Het MOW is tjjdens 'Westerwolde rijgt' alle dagen open van 10.00 tot 17.00 uur.