Het MOW gaat maandag 13 maart speciaal open voor de Grunneger Weke, tussen 13 en 17 uur. Historicus en museummedewerker Tjarko van Dijk geeft doorlopend rondleidingen bij de tentoonstelling Duizend Dingen, een speelse presentatie van oude objecten uit de eigen collectie, aangevuld met kunstwerken van onder meer originele Ploegleden. Hiernaast kunnen mensen zelf aan de slag, niet alleen in de expositie bij het onderdeel ‘Dingen maken’ maar ook in een workshop, gegeven door Heleen Wilkens. Bij deze workshop ga je beeldend creatief aan de slag met Groninger spreuken en kan je de hele middag aanschuiven. De middag is gratis toegankelijk.

Tijdens de Grunneger Weke is er van alles te doen rond Groningen en de Groningse taal in heel Westerwolde. Kijk hier voor het volledige programma.

In de maand april exposeert Ilse Brul haar werk in de ontvangstruimte van MOW. Brul schildert met ei-tempera. Op 23 april om 16.00 uur is ze in het museum aanwezig om te vertellen over deze oude, bijzondere schildertechniek. Je kunt de kunstenaar dan in een informele sfeer ontmoeten. Deze meet & greet is vrij tegankelijk. Welkom!