Op zondag 16 december zet het MOW de deuren vanaf 13 uur open voor een gratis toegankelijk winterwelkom: 't Joar oet. De middag is bedoeld voor mensen in de eigen en verdere omgeving, om gewoon eens een kijkje te nemen in het museum.

Tijdens ’t Joar oet kun je luisteren naar sfeervolle livemuziek van het duo Bloemhof - Hekman en genieten van verwarmende drankjes en winterse lekkernijen. Natuurlijk kun je ook de lopende tentoonstelling 'Fotografen van de vooruitgang' bekijken. Wie dat wil kan om 14.00 of om 15.30 uur aansluiten bij een rondleiding. Kinderen kunnen een speciale, speelse kinderroute volgen. Met een knipoog naar de serieuze fotografie kun je een op een bijzondere plek in het museum een grappige selfie maken. Neem ook even een kijkje bij het magische museumhuisje ‘Weltevree’, in het bos achter het MOW.

Kunstenaarsvereniging De Ploeg houdt die zelfde middag haar jaarlijkse Wintersalon en presenteert de Ploegjubileummap, met nieuwe prenten, speciaal gemaakt ter gelegenheid van hun jubileumjaar. Van 14.30 uur tot 16.30 uur kun je bij deze kunstenaars aanschuiven om model te tekenen.

Kortom, er is van alles te beleven in het MOW deze middag. Het museum is op 16 december geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

(ontwerp: Willem Corsius, De Ploeg)

De Ploeg sluit haar jubileumjaar af in het MOW met de tentoonstelling Prenten van de Ploeg en een extra speciale Wintersalon op 16 december.

In de tentoonstelling staat de jaarlijks terugkerende Ploeg-prent centraal. Ieder Ploeglid maakte dit jaar een eigen prent. De tentoonstelling toont deze twintig prenten, die zeer uiteenlopend zijn in vorm, onderwerp en techniek maar samenkomen in zwart-wit en grijstinten. De prenten vormen gebundeld een prachtige jubileumuitgave, die tijdens de Wintersalon wordt uitgereikt aan Ploegvrienden en tevens verkrijgbaar is in de museumwinkel.

Vanaf 13.00 ben je welkom. Willem Corsius (voorzitter) zal de Wintersalon met een praatje openen en een ingelijste prent onder Ploegvrienden verloten. Van 14.30 uur tot 16.30 uur kun je als bezoeker bij de kunstenaars achter een schildersezel aanschuiven voor een workshop modeltekenen.

De Wintersalon valt samen met 't Joar oet, een gezellige middag in winterse sferen, bedoeld voor mensen in de eigen en verdere omgeving. Meer daaover lees je HIER

(afbeelding: Janny van de Woude, zonder titel, Oost- Indische inkt op papier, 30,5 x 39 cm.)

Ben je tussen de 8 en 13 jaar? Dan kun je op vrijdag 28 december in het MOW terecht voor de fotografieworkshop die hoort bij de tentoonstelling 'Fotografen van de vooruitgang'.

In de workshop ga je samen met anderen voor 1 dag aan de slag als een onderzoeksfotograaf. 's Ochtends begint jullie speurtocht met een envelop vol oude foto’s en documenten. Zoek uit over welk gebouw die gaan en trek er met een plattegrond op uit in Bellingwolde. Staat het gebouw er nog? Hoe ziet het er tegenwoordig uit? Ontdek wat er in de afgelopen 100 jaar is gebeurd en maak een nieuwe foto. Na de lunch ben je portretfotograaf. Iedereen neemt een originele portretfoto mee naar huis!

Lees HIER meer over de workshop

Zelf meenemen: digitale camera of mobieltje, lunchpakketje

Kosten: € 5  

Tijd: 10.00 - 15.00 uur

Aanmelden is nodig en kan tot 24 december via: info@museumdeoudewolden.nl of 0597 – 531509