Speciaal voor de Grunneger Weke biedt het MOW een uitgebreid programma op zondag 17 maart, vanaf 13 uur.

Je kunt sowieso terecht voor twee tentoonstellingen waarin onder meer de geschiedenis van de eigen omgeving centraal staat: Fotografen van de vooruitgang, met foto’s van Tonnis Post en Dirk Kome en Stralend Zwart, met zwarte kleding uit de museumcollectie. 

Tussen 14 en 16 uur geeft Dirk Kome, fotograaf en samensteller van ‘Fotografen van de vooruitgang’ meerdere rondleidingen langs de tentoonstelling..  

Om 15:30 uur staan we stil bij de gedichten van Fieke Gosselaar. Gosselaar schreef speciaal voor het MOW dichtregels om de verschillende traptreden in het museum te markeren. Gedichten die gaan over de weidsheid van het Grunneger land. Naast de onthulling van deze “trap”-gedichten, leest Gosselaar voor uit eigen werk.

Jonge bezoekers tussen de 6 en 12 jaar oud kunnen hun eigen route volgen langs Fotografen van de vooruitgang maar zijn natuurlijk ook welkom bij de rondleidingen van Kome.

Toegang: tot 18 jaar gratis, boven de 18 normale entree museum inclusief een gratis kopje koffie, thee of een glaasje ranja

Vanaf  4 april t/m 31 oktober 2019 kun je het Pronkjewailpad lopen. Het MOW is stempelpost en vind je aan de Zuidroute, precies op de grens tussen Oldambt en Westerwolde. Elke donderdag tot en met zondag, van 10:00-17:00 uur ben je welkom voor een stempel en een aardigheidje. Download de speciale Pronkjewailapp om te zien hoe je ook buiten de openingstijden van het museum aan je stempel kunt komen. Lees hier meer.

(foto: tochtomdenoord.nl)

Heb je een museumkaart en zoek je een maatje om musea mee te bezoeken? Kom dan op vrijdagavond 12 april naar het MOW

Er wacht je die avond onder andere een unieke preview van de nieuwe expositie ‘Geen gemaar’, schilderijen van Geert Schreuder.  Lees hier meer over deze feestelijke overzichtstentoonstelling, waarbij je behalve schilderijen ook foto’s en illustraties van de kunstenaar kunt zien.  

Sluit aan bij een informele rondleiding, die alle ruimte biedt om te socializen. Doe ook de test ‘ik zie, ik zie...’ Bekijk een merkwaardig object uit de museumcollectie en raad wat het is. Zien jullie hetzelfde? Na afloop kun je onder genot van een hapje en drankje ervaringen en eventueel ook contactgegevens uitwisselen. Wie weet zit je dan alweer een nieuw museumbezoek af te spreken.

Meld je aan via de website Museumkaart/Match of houd voor een uitnodiging je mailbox in de gaten.

Samen zie je meer in het MOW!

Geert Schreuder zit 50 jaar in het vak en exposeert met een grote overzichtstentoonstelling in het MOW onder de titel 'Geen gemaar'.

Op 14 april om 15.00 uur wordt de tentoonstelling geopend door Catrien Schreuder, dochter van de kunstenaar en bovendien Hoofd Tentoonstellingen en Collectie van het Stedelijk Museum Schiedam.  

Vanaf 14.30 is de toegang gratis en staan er een hapje en drankje klaar.