Tot zomer 2018 bood het MOW onder de noemer 24K een podium voor kunst uit de eigen regio. Maandelijks exposeerde steeds een andere kunstenaar uit de eigen omgeving eigen werk in de entree van het museum. Tussentijds sloot het museum deze reeksen van soloexposities af met een feestelijke overzichtstentoonstelling. De naam 24K stond voor het aantal kilometers dat het museum ruwweg tot de eigen regio rekent maar ook voor 24 karaat, de eenheid voor zuiver goud.

Op dit moment ontwikkelt het MOW een nieuw concept voor regionale kunst. Het museum gaat samen met kunstenaars in (en soms ook buiten) de eigen regio werken met heldere thema’s, invalshoeken of verhalen, waarbij zij speciaal voor de tentoonstelling werk maken dan wel er sprake is van een unieke combinatie van bestaand werk. Tentoonstellingen vinden nog steeds plaats in de ontvangstruimte met een kleine uitloop naar het middenrif van het museum en kennen een looptijd van minimaal drie maanden. De mogelijkheid tot exposeren op het buitenterrein neemt het museum expliciet mee.

Het MOW nodigt kunstenaars specifiek uit om Westerwolde als onderwerp te nemen, althans voor een deel van de tentoonstellingen. Bovendien laat het museum 24K tentoonstellingen, meer dan voorheen, aansluiten bij de geplande hoofdtentoonstellingen. 

Via deze website, persberichten, social media en nieuwsbrieven houden we je verder op de hoogte van deze plannen.

Catalogus 24K XL 2016 (tweede reeks) 

Catalogus 24K XL 2016 by MOW Museum de Oude Wolden


Catalogus 24K XL (tweede reeks)

 Catalogus 24K XL (eerste reeks)

Catalogus 24K XL by MOW Museum de Oude Wolden