Op 5 juni 2018 is het precies honderd jaar na oprichting van de Groninger Kunstkring De Ploeg, ook vandaag nog een springlevende vereniging. Ter viering van dit jubileum vinden door heel Groningen tal van manifestaties en tentoonstellingen plaats. Ook verschijnen diverse boeken, artikelen en andere publicaties, waaronder in onze ‘eigen’ Terra Westerwolda.  Kijk vooral op je internetzoekmachine voor wat er allemaal te zien, te doen en te lezen is.

Vanaf oktober vind je in de ontvangst van het MOW de klein maar fijne tentoonstelling Prenten van de Ploeg, met gloednieuwe prenten van hedendaagse Ploegers en enkele prenthoogtepunten uit het verleden.

Kunstenaarskring De Ploeg

De grootste verzamelaar van Ploeg-werk en dan vooral uit de startperiode van de kunstenaarskring is natuurlijk het Groninger Museum. Naast de prachtige tentoonstelling die de koning net openende, vind je uitgebreide achtergrondinformatie op de speciale collectiepagina.

Het MOW beheert een collectie werken van leden van de Ploeg van het eerste uur, Johan Dijkstra en Jan Altink. Hiernaast bevinden zich in collectie werken van latere Ploegers. Hieronder vind je een overzicht. Klik op de naam voor verdere informatie en beelden van de werken. Een deel van de werken kun je ook bekijken op onze Pinterestpagina.

Meer lezen over de Ploeg: Groninger Museum | Kunstkring de PloegWikipedia | Verhalen van Groningen

Overzicht De Ploeg in collectie het MOW

Zie ook Jo van Dijk (onder Groninger kunstenaars).