Afgelopen 5 juni 2018 was het precies honderd jaar na oprichting van de Groninger Kunstkring De Ploeg, ook vandaag nog een springlevende vereniging.

Kunstenaarskring De Ploeg

De grootste verzamelaar van Ploeg-werk en dan vooral uit de startperiode van de kunstenaarskring is natuurlijk het Groninger Museum. Je vindt uitgebreide achtergrondinformatie op de speciale collectiepagina.

Het MOW beheert een collectie werken van leden van de Ploeg van het eerste uur, Johan Dijkstra en Jan Altink. Hiernaast bevinden zich in collectie werken van latere Ploegers. Hieronder vind je een overzicht. Klik op de naam voor verdere informatie en beelden van de werken. Een deel van de werken kun je ook bekijken op onze Pinterestpagina.

Meer lezen over de Ploeg: Groninger Museum | Kunstkring de PloegWikipedia | Verhalen van Groningen

Overzicht De Ploeg in collectie het MOW

Zie ook Jo van Dijk (onder Groninger kunstenaars).